02 жовтня 2021 р. 11:59

На Одещині викрили збут наркотиків закордон в дитячих іграшках

На Одещині викрили збут наркотиків закордон в дитячих іграшках

Співробітники поліції спільно з прикордонниками викрили спробу збуту 25-річним жителем Одеси метамфетаміну шляхом так званих закладок на території регіону. Протиправні дії чоловіка були припинені, коли він намагався переправити психотропну речовину поштою до Австралії, наповнивши нею гумові іграшки. 

Фото та відео: Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України

Виявилося, що в одному з власних домоволодінь в Одеській області була облаштована ціла лабораторія для виготовлення сильнодіючого психотропу та його фасування для подальшої реалізації.

Як повідомляють правоохоронці, зловмисник разом зі спільниками через логістичні компанії відправляли замовникам посилки з готовим «товаром» під виглядом дитячих іграшок на водяній основі. Протягом тривалого часу злочинці підшукували покупців та продавали психотропні речовини через інтернет. Зокрема, оперативникам вдалось задокументувати факт контрабанди понад 1 кг метамфетаміну у дитячих іграшках до Австралії.

За результатами проведених заходів виявлено та вилучено засоби й приладдя для виготовлення метамфетаміну, майже 150 грамів наркотичних речовин та близько 20 кілограмів прекурсорів. 

Найближчим часом у суді вирішуватиметься питання про обрання запобіжних заходів для фігурантів справи.

Нагадаємо, в Бессарабії автівка з поліціянтами врізалася в опору моста. За попередньою інформацією, 32–річний водій «Mercedes-Benz» не впорався з керуванням. У результаті аварії постраждав зазначений громадянин та троє його пасажирів – співробітників місцевого відділення поліції, які знаходилися поза службою.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Миколаївського районного суду обвинувальний акт стосовно завідувачки одного із районних секторів Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Завідувачку одного із районних секторів міграційної служби затримали за підозрою у вимаганні в громадянина Таджикистану 1 тисячі доларів США хабаря за узгодження та прискорення оформлення документів на отримання громадянства України.

Поділитися