20 березня 2021 р. 13:29

В Одеській області викрили ділків, що привозили до України російські заборонені ліки

В Одеській області викрили ділків, що привозили до України російські заборонені ліки

Слідчими ГУНП в Одеській області та співробітниками УСБУ в Одеській області викрито групу осіб, причетних до незаконного перевезення з території Російської Федерації та реалізації через мережі аптечних закладів лікарських засобів, заборонених до продажу в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів та аптечних закладах на території трьох областей України правоохоронці вилучили лікарські засоби, заборонені в Україні, у тому числі препарати «Редуксин» та «Голдайн Плюс», що містять психотропну речовину, обіг якої обмежено – сибутрамін.

Вартість вилучених у правопорушників психотропних речовин становить близько 1 млн гривень.

Наразі двом громадянам України повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура (ч. 3 ст. 307 КК України).

Фото: Одеська обласна прокуратура

Нагадаємо, що пресслужба прокуратури області повідомила, що Господарський суд Одеської області задовольнив позов Одеської обласної прокуратури про визнання недійсною додаткової угоди до договору про право тимчасового користування лісовою земельною ділянкою природо-заповідного фонду в урочищі «Лебедівка» національного природного парку «Тузловські лимани».

Також нові окружні прокуратури почали працювати в Одеській області з 15 березня і це переформатування, на думку Генерального прокурора України Ірини Венедиктової, має завершити реформу органів прокуратури.

Як зазначили в пресслужбі прокуратури Одеської області, одним із нововведень стало повернення прокуратурам міста Одеси назв відповідно до районів розташування.

Колишньому прокурору з Одеси оголосили підозру через будівництво казарм на Донеччині.

Поділитися