11 серпня 2021 р. 15:58

На Одещині судитимуть посадовця Нацполіції, який за хабар обіцяв не відкривати кримінальну справу

На Одещині судитимуть посадовця Нацполіції, який за хабар обіцяв не відкривати кримінальну справу

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника сектору дізнання Березівського райвідділу поліції в Одеській області, якого обвинувачують у вимаганні грошей за невідкриття справи щодо розтрати бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

У березні 2021 року до поліції надійшло повідомлення про можливу розтрату бюджетних грошей службовими особами під час капітального ремонту дороги у селі Миколаївка Ширяївського району Одеської області. Правоохоронець вирішив «підзаробити» і почав вимагати 1,5 тис. доларів США у службової особи, яка безпосередньо підписувала договір з підрядником.

11 травня 2021 року поліцейського затримано під час одержання зазначеної суми.

Після затримання начальника сектору поліції відомості щодо розтрати службовими особами бюджетних грошей під час капітального ремонту дороги були внесені до ЄРДР та розпочато досудове розслідування, яке наразі триває.

Правоохоронець обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, в аеропорту Одеси іноземець, аби потрапити до України, пропонував хабар прикордонникам у розмірі 200 доларів США.

В лютому прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата однієї з політичних сил, підозрюваного у підкупі члена виборчої комісії. 

У жовтні минулого року правоохоронці затримали депутата під час підкупу члена однієї із територіальних виборчих комісій на Одещині.

Поділитися