09 вересня 2021 р. 12:47

На Одещині шахраї прикидаються начальником податкової

На Одещині шахраї прикидаються начальником податкової

Невідомі особи телефонують керівникам підприємств Біляївського району Одеської області з проханням перетелефонувати начальнику Біляївської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області, а потім перерахувати кошти для вирішення певних питань.

Про це повідомили у пресслужбі податкової. 

Там зазначили, що службові особи Біляївської ДПІ жодних вказівок збирати грошові кошти від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Тож підприємцям та громадянам радять бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

У липні невідомі особи від імені керівників Біляївської та Подільської державних податкових інспекцій вже телефонували підприємцям Одещини та писали їм у Viber з вимогою перерахування коштів на карту "Монобанку".  

У лютому 2020 року прокурори Одеської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів угруповання, підозрюваних у заволодінні коштами громадян шляхом здійснення незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

У жовтні 2019 року невідомі шахраї телефонували мешканцям Арциза і пропонували допомогу в оформленні будинків, земельних ділянок і тому подібне, представляючись при цьому міським головою Арциза.

Причиною уможливлення злочинів в інтернеті є неуважність користувачів або їхні недостатні знання про профілактику поведінкових необережностей. Зловмисники постійно удосконалюють свої методи і прийоми, але інтернет-афер можна уникнути, дотримуючись простих правил.

Поділитися