18 червня 2021 р. 16:31

На Одещині СБУ викрила корупційну схему посадовців Держагентства рибного господарства

На Одещині СБУ викрила корупційну схему посадовців Держагентства рибного господарства

Працівники Служби безпеки України затримали головного державного інспектора Чорноморського басейнового управління Державного агентства рибного господарства Одеської області за підозрою у систематичному здирніцтві хабарів з рибалок.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, з кожного рибалки, який має легальний дозвіл, посадовці щомісяця незаконно отримували до 10 тисяч гривень.

За версією слідства, посадовці рибоохоронного патруля систематично отримували гроші з рибалок, які мають відповідні дозволи та квоти. Хабарі зловмисники вимагали за безперешкодний вилов і нестворення штучних перешкод.  

Відповідно до виданих дозволів більш ніж 250 рибалок здійснюють вилов біоресурсів в Одеській області.

Вирішується питання щодо повідомлення чиновнику про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюється можлива причетність інших посадовців до функціонування корупційної схеми.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали інспектора одного з відділів Білгород-Дністровського прикордонного загону Державної прикордонної служби на систематичному отриманні хабарів. 

Раніше правоохоронці повідомили про підозру у зловживанні впливом начальнику підрозділу Військово-морських сил Збройних сил України.

Одеський апеляційний суд скасував вирок Київського районного суду Одеси від 19 грудня 2016 року колишньому начальникові Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області. 

Одеський апеляційний суд залишив в силі рішення першої інстанції, яка відправила в СІЗО під екстрадиційний арешт інгуського активіста Ільяса Белхароєва, заарештованого 20 травня по запиту Інтерполу для екстрадиції в Російську Федерацію. 

Іллічівський міський суд Одеської області виправдав колишнього виконуючого обов`язки заступника начальника Одеської митниці ДФС та начальника митного поста «Чорноморський», якого обвинувачували в отриманні хабаря. 

Поділитися