08 жовтня 2021 р. 21:03

На Одещині поліцейські оголосили підозри двом службовим особам у підробленні документів

На Одещині поліцейські оголосили підозри двом службовим особам у підробленні документів

Протиправні дії правопорушників задокументували слідчі Одеського районного управління поліції №2 під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури.

Як стверджують у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, в ході досудового розслідування встановлено, що підрядна організація, за результатами виконання будівельних робіт щодо капітального ремонту покрівлі житлового багатоквартирного будинку в селі Маяки за регіональною програмою енергоефективності, внесла до будівельної документації недостовірні відомості, завищивши фактичні обсяги та відповідно вартість виконаних робіт.

В свою чергу, фізична особа-підприємець, що за договором з комунальним підприємством здійснював технічний нагляд за будівництвом, неналежним чином перевірив виконання робіт. 

Через дії вказаних осіб на рахунки підрядної організації з бюджету Маяківської сільської ради незаконно перераховано бюджетні кошти в сумі майже 200 тисяч гривень.

За результатами слідства керівнику підрядної організації правоохоронці повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч.1 ст.366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) Кримінального кодексу України, а фізичній особі-підприємцю, який здійснював технічний нагляд на об’єкті, – за ч.1 ст.367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам) того ж кодексу.

Нагадаємо, прокурори Приморської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру командиру військової частини у вчиненні корупційного правопорушення командиру однієї з військових частин Одеської області.

Поліцейські затримали 54-річного директора одного з навчальних закладів Подільська за вимагання від студента неправомірної вигоди в обмін на успішне складання іспитів. 

Поділитися