12 серпня 2021 р. 15:54

На Одещині під час рейду знайшли зброю і наркотики на 7,5 мільйона

На Одещині під час рейду знайшли зброю і наркотики на 7,5 мільйона

Під час правоохоронного рейду на Одещині знайшли близько 450 кущів канабісу та понад 3 кг сухої марихуани. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Крім основного «товару», правоохоронці вилучили всі допоміжні предмети для підпільного продажу: USB-накопичувачі, SIM-картки, MicroSD-картки, мобільні телефони, планшет, ноутбук, квадрокоптер і навіть візитні картки. 

Сума вилученого, як повідомили прикордонники, сягнула 7,5 млн гривень.

Також знайдено зброю - пістолет STALKER, 6 набоїв травматичної дії калібру 9 мм та холодну зброю.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Служба безпеки України заблокувала контрабандний канал транзитного переправлення оптових партій наркотиків з однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу. За повідомленням пресцентру СБУ, під час спецоперації в Одесі затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу та вилучили майже 60 кілограмів кокаїну на 10 мільйонів доларів за цінами чорного ринку. Затримані особи, згідно з даними Інтерполу, причетні до діяльності однієї з найпотужніших у світі злочинних організацій «Ндрангета».

Раніше молодого чоловіка затримали у Київському районі міста Одеси. Така інформація оприлюднена на офіційному сайті ГУ Національної поліції в Одеській області. Начальник відділу поліції №4 Одеського районного управління поліції №1 Олександр Мільчук повідомив, що результати проведеного експрес-тесту підтвердили: вилучені  є наркомісткими. Небезпечна речовина була розфасована у 200 пакунків. 

За даними слідства, наприкінці серпня 2020 року група осіб перемістила з приховуванням від митного контролю наркотичний засіб в одному із контейнерів через Одеський морський торгівельний порт. Наркотик прибув з Республіки Перу у контейнері всередині конструкцій верстату, розфасований у 114 брикетах, більшість з яких мають своє фірмове маркування у вигляді літер та цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату. Вартість вилученої партії кокаїну на «чорному ринку»  складає орієнтовно 40 мільйонів доларів США.

Поділитися