16 листопада 2021 р. 11:54

Минулого тижня на Одещині склали 651 адміністративний матеріал на порушників карантину

Минулого тижня на Одещині склали 651 адміністративний матеріал на порушників карантину

Поліцейські, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони, а також санітарні лікарі перевірили 3 тисячі 755 об’єктів.

Як зазначають у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, найбільше порушень виявлено у закладах громадського харчування та громадському транспорті.

За ч.2 ст.44-3 КУпАП правоохоронці винесли 542 постанови громадянам, які не дотримувалися маскового режиму у громадських місцях, а усі інші протоколи -  за порушення правил щодо карантину людей згідно з ч.1 цієї ж статті. Під час рейдів інспектували дотримання вимог "червоної зони" - наявність засобів індивідуального захисту, документів про вакцинацію у відвідувачів та персоналу, дотримання соціальної дистанції тощо. 

Зокрема правоохоронці Одещини склали 651 адміністративний матеріал.

Нагадаємо, "Червоний" рівень епідеміологічної небезпеки оголосили в Одеській області 18 жовтня. Повний перелік карантинних заборон для такої зони за посиланням.

За порушення правил карантину передбачена адміністративна відповідальність. А от за підроблення COVID-сертифікатів про вакцинацію та користування ними причетним загрожує кримінальна відповідальність за статтею 358 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, учні 5-11 класів одеських шкіл ще тиждень навчатимуться дистанційно через неспроможність забезпечити дотримання санітарного режиму у школах міста. 

Поділитися