02 липня 2021 р. 22:10

Міноборони України відсудило земельну ділянку під Одесою

Міноборони України відсудило земельну ділянку під Одесою

Нерубайська сільська рада протиправно вилучила близько гектару землі у діючих військових частин Повітряних Сил та Командування Сил логістики збройних сил України.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Міністерство надало у користування землю площею близько 45 гектарів в селі Нерубайське ще у 1980-х роках.

Рішення місцевого органу влади про передачу у власність вищевказаних земель оборони визнані в судовому порядку нечинними, а державні акти скасованими.

Проте приватні особи продовжили користуватись цими землями.

Для усунення порушень майнових прав держави на військові землі Одещини, Міноборони організовано роботу щодо знесення протиправно зареєстрованих ділянок з Публічної кадастрової карти України. І вже в кінці червня 2021 року Держгеокадастром прийнято рішення щодо видалення інформації по 6 земельним ділянкам, які перебували в межах військового містечка на території с. Нерубайське.

Нагадаємо, Військова прокуратура Південного регіону України підозрює у можливих зловживаннях представників Міністерства оборони України під час будівництва житла для військовослужбовців.

Слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомили державному реєстратору одного з комунальних підприємств Одеської області про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що заподіяло значну шкоду.

В червні співробітники кіберполіції в Одеській області спільно зі слідчим управлінням поліції області повідомили про припинення неправомірної діяльності державного реєстратора

Раніше одеське територіальне управління «Укрзалізниці» звернулося до управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зі скаргою, що на земельній ділянці держпідприємства незаконно привласнили будівлю вантажників на станції «Товарна», крім того її реконструювали та добудували другий поверх. Реєстрацію на нерухомість оформили за новою адресою, що дало змогу розпочати будівництво.

Поділитися