07 листопада 2021 р. 22:05

Міграційна служба вирішила вислати громадян трьох держав

Міграційна служба вирішила вислати громадян трьох держав

В Одеській області  виявлено порушників  законодавства України. Про це повідомило Головне управління Державної міграційної служби регіону.

Співробітники  відділу міграційного контролю ГУ ДМС України в Одеській області виявили 8 порушників міграційного законодавства.

Так, документи громадянина Азербайджану містили явні ознаки  підробки. Порушника доставлено до Суворовського відділу поліції за ознаками порушення за ст. 358 Кримінального кодексу України.

Щодо його чотирьох співвітчизників прийнято рішення про примусове повернення в країну походження з притягненням до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП.



Також затримали двох громадян Республіки Молдова.  Їх також притягнуть до відповідальності та повернуть на батьківщину.

Це ж стосується громадянина Грузії - чоловікові доведеться поїхати додому після того, як він відповість за скоєне згідно з українським законодавством. 

Нагадаємо, афганці, які втекли з батьківщини після приходу до влади представників руху "Талібан", стикнулися з проблемами в Одесі. Таку інформацію розповсюдив Telegram-канал "Новости Одесса". Паблік навів слова очільника некомерційної організації, що представляє інтереси афганської громади Одеси і регіону -  Джаната Таная. Цей громадський діяч розповів, що після прибуття в Одесу біженців прийняли в себе місцеві афганці. Згодом виникла проблема: власники житла в чорноморському місті відмовляються здавати житло тим, хто залишив свою країну. Через це прибулі афганці змушені зайняти порожні будинки на околицях Одеси.

Також з Афганістану евакуювали мешканця Болграду Одеської області, що не міг дістатися Батьківщини. 

На стіні будинку на вулиці Базарній в Одесі невідомі залишили образливий напис на адресу біженців з Афганістану. У грубій формі афганцям, що нещодавно прибули до Одеси, пропонується залишити місто. Причина - в Україні йде своя війна і є свої біженці. 

1 січня до Києва прибув літак із 9 громадянами України, які перебували у таборах для цивільних осіб у Сирії. Додому повернулися 2 дорослих і 7 малолітніх дітей. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України. Таким чином, фактично завершився евакуаційний етап багатоскладової операції з повернення українських громадян, котрі перебували у сирійських таборах для біженців. Їхні родичі в Україні зверталися до органів влади з проханням про евакуацію.

Фото: ГУ ДМС

Поділитися