10 грудня 2021 р. 19:38

Майже 500 мешканців Одещини впродовж тижня оштрафували за відсутність масок

Майже 500 мешканців Одещини впродовж тижня оштрафували за відсутність масок

Мобільні групи контролю за дотриманням карантину за тиждень зафіксували 587 порушень протиепідемічних правил в Одеській області.

З них 498 – це недотримання маскового режиму, а ще 89 стосувалися порушень правил щодо карантину людей та санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.

Про це 10 грудня, розповів начальник відділу охорони публічного порядку Управління превентивної діяльності ГУНП регіону Сергій Бурмеха під час спільного брифінгу з директоркою Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Наталією Одарій-Захар’євою щодо ситуації в області, пов’язаної з пандемією коронавірусу.

"В ході 307 рейдів поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони перевірили понад дві тисячі триста об’єктів. Найбільше порушень виявили у торгових центрах, громадському транспорті, ринках та закладах громадського харчування. Щодо всіх причетних склали адміністративні матеріали за ст.44-3 КУпАП. Крім того, цього тижня було відкрите кримінальне провадження за фактом використання підробленого COVID-сертифіката", - розповів він.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про поширення та профілактику COVID-19 повідомило про 1 тисячу 232 нових випадки інфікування в Одеській області за добу 8 грудня та 19 летальних випадків.

Раніше Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила скасувати з 7 грудня "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва. 

6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які уряд ухвалив тижнем раніше. 

Поділитися