27 червня 2021 р. 17:05

Лівієць з фальшивим паспортом Вануату намагався потрапити в Україну

Лівієць з фальшивим паспортом Вануату намагався потрапити в Україну

Прибулий літаком зі Стамбулу до Одеси пасажир пред’явив на паспортному контролі закордонний документ Республіки Вануату. Однак інспекторка виявила в ньому ознаки підробки, повідомила у дописі в мережІ Facebook пресслужба Одеського  прикордонного загону. 

Згодом з’ясувалося, що іноземець, крім фальшивого паспорту,  мав із собою підроблені ID-картку та водійське посвідчення острівної тихоокеанської держави. До речі, Вануату входить в Співдружність націй, і його паспорт дозволяє подорожувати без візи в 116 країн, включаючи держави-члени Євросоюзу і Велику Британію.

Після викриття турист пред’явив справжні документи громадянина Лівії.

За словами пасажира, фальшиві документи він придбав у приватній туристичній фірмі за 60 тисяч доларів США.

Прикордонники відмовили іноземцю в перетині державного кордону. Також лівійцю заборонили в’їзд на територію України терміном на три роки. Найближчим часом порушника повернуть зворотнім рейсом.

Нагадаємо, подільські прикордонники співпрацюватимуть з експертами Греції, Естонії та Румунії.

Також в Білгороді-Дністровському затримали 52 нелегальних мігранта.

Поліція продовжує розшук начальника штабу Одеського морського кордону Державної прикордонної служби Олексія Черткова, який зник три тижні тому. За попередніми даними, начштабу міг зникнути через програш в казіно.

На Одещині затримали трьох громадян Російської Федерації, що намагалися пробратися в Україну.

Прикордонники не пропустили в Україну російську акторку озвучування та дубляжу.

Раніше двоє громадян РФ, заради відпочинку на Чорноморському узбережжі в Одесі переплили Ворсклу, якою проходить українсько-російський кордон. 

Співробітники Служби безпеки України затримали інспектора одного з відділів Білгород - Дністровського прикордонного загону Державної прикордонної служби на систематичному отриманні хабарів.

До України не пускають щеплених вакциною «Спутник V».

Фото: Одеський прикордонний загін

Поділитися