30 серпня 2021 р. 08:59

Кожен п'ятий нападник на поліцію після Маршу рівності виявився неповнолітнім

Кожен п'ятий нападник на поліцію після Маршу рівності виявився неповнолітнім

Одеські поліцейські притягують до відповідальності 61 особу, що влаштували бійку з правоохоронцями після Маршу рівності, 12 з них виявилися неповнолітніми.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

За результатами досудового розслідування було затримано 15 осіб віком від 18 до 25 років. Вирішується питання про оголошення їм підозр та обрання запобіжного заходу.

Відносно ще 46 осіб, серед яких 12 неповнолітніх, складено адміністративні матеріали за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Додатково батьків підлітків притягнуто до відповідальності згідно зі статтею 184 КУпАП.

Зазначимо, що загалом за фактом подій, що там сталися, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.1 ст.294 (Масові заворушення) та ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Приблизно за 20 хвилин після закінчення Маршу рівності група провокаторів проявила неадекватну поведінку до правоохоронців та на Дерибасівській кинулася до них у бійку із застосуванням сльозогінного газу. 

Сам Марш рівності, який відбувся 28 серпня в рамках фестивалю квір-культури "Одеса-прайд", цього року не зазнав нападів з боку супротивників - громадського руху "Традиція та Порядок". Поліцейським вдалося відгородити дві акції одна від одної.

Зазначимо, що напередодні Маршу рівності, голова оргкомітету фестивалю квір-культури "Одеса-прайд" Анна Леонова поскаржилася, що представники громадських організацій, що виступають проти ЛГБТ-спільноти, погрожують напасти на марш, а поліція не відкриває провадження за заявою організаторів фестивалю.   

Зокрема очільник одеського осередку організації "Традиції і порядок" Ілля Попков закликав своїх прибічників та інших противників ЛГБТ-культури вийти 28 серпня на протидію маршу під гаслом "Повторимо Тбілісі". Йдеться про події в столиці Грузії 5 липня. Тоді противники ЛГБТ потрощили офіси двох місцевих організацій, а також нападали на журналістів. Один з представників ЗМІ - оператор Олександр Лашкарава згодом помер внаслідок отриманих травм.

Нагадаємо, 25 серпня декілька молодиків напали на волонтера фестиваля квір-культури "Одеса прайд" через веселкову бандану, що була на ньому.  В коментарі ІзбірКому поліція заявила, що звернень від постраждалого не надходило. 

Поділитися