29 червня 2021 р. 11:34

Керівник підприємства з Кодими відповідатиме в суді за фіктивний лікарняний

Керівник підприємства з Кодими відповідатиме в суді за фіктивний лікарняний

Подільські поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно посадовця, якого викрили у службовому підробленні та зловживанні службовим становищем.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало подання Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування, які виявили підроблений листок непрацездатності.

Досудовим слідством встановлено, що начальник одного з комунальних підприємств Кодими замовив бланк з печатками в Інтернеті та вніс туди неправдиві відомості про те, що нібито хворів протягом двадцяти діб. Зловживаючи службовим становищем, посадовець передав «документ» разом із власноруч виготовленою заявою-розрахунком лікарняних до відділення соціального страхування. Йому нарахували понад вісім тисяч гривень страхової виплати.

«Згідно чинному законодавству за службове підроблення документів та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем фігуранту загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років»,- повідомив начальник відділу поліцейської діяльності №1 Подільського районного управління Василь Варшавський.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно співробітниці Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області, підозрюваної у скоєнні корупційного злочину.

Також прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно власника частини приміщень будинку Руссова та трьох керівників підприємств-підрядників, підозрюваних в умисному знищенні, руйнуванні та пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їх частин. 

Територіальне управління Державного бюро розслідувань Краматорська завершило досудове розслідування та направило до суду обвинувальний акт стосовно підприємців, які заволоділи бюджетними коштами під час будівництва казарм для військовослужбовців у Маріуполі.  

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, підозрюваного у злочинах проти основ національної безпеки держави та сприянні діяльності терористичної організації.

Поділитися