16 вересня 2021 р. 19:05

Колишню голову селищної ради на Одещині визнали невинуватою у хабарництві

Колишню голову селищної ради на Одещині визнали невинуватою у хабарництві

Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову.

Як йдеться у вироку суду,  обвинувачення стверджувало, що на початку грудня 2016 року до голови Захарівської селищної ради Одеської області звернувся підприємець. Він забажав отримати в користування земельну ділянку для будівництва магазину для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами, складів для їх зберігання і будівель для виробництва харчових напівфабрикатів на території смт Захарівка Захарівського району Одеської області.

Голова селищної ради ніби запропонувала йому ділянку орієнтовною площею 0,5 га, проте вона могла бути передана в оренду лише після розроблення та затвердження детального плану території Захарівки.

За те, щоб селищна рада надала дозвіл на розробку цього плану, голова селищної ради зажадала 15 тисяч гривень, а безпосередньо за розробку плану - ще 30 тисяч. 

Проте в суді угледіли порушення в роботі слідчих Служби безпеки України. Так, всі чотири протоколи негласних слідчих (розшукових) дій від 21, 22 та 23 вересня 2017 року та від 10 квітня 2017 року складено та самі слідчі дії проведено неуповноваженою особою без належного письмового доручення слідчого або прокурора.

Гроші, що були помічені, передавала людина, яку раніше допитали як свідка, навіть слідчі дії проводилися не у відношенні самої голови селищної ради, а по відношенню до свідка. 

Нагадаємо, Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу. Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Нагадаємо також, що Вищий антикорупційний суд продовжив до 7 листопада дію обов'язків Олегу Себову, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційне бюро вважають «правою рукою» підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна. 

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідуваньскерували в суд справу про підозру у зловживанні службовим становищем начальником підрозділу Військово-морських сил Збройних Сил України.

Старшого техніка-інспектора прикордонної служби регіонального управління Державної прикордонної служби України затримали за підозрою у вимаганні хабаря від громадянина.

Поділитися