25 лютого 2021 р. 22:21

Колишнього співробітника одеської міліції засудили вдруге

Колишнього співробітника одеської міліції засудили вдруге

Колишнього співробітника міліції Віктора Дьякова, який завдав 1 січня 2012 року смертельну травму одеситу Дмитру Санду, визнали винним вдруге.

Суддя Приморського районного суду Одеси Людмила Гаєва засудила чоловіка, який отримав в ЗМІ прізвисько «новорічний вбивця», до восьми років позбавлення волі за ч.2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження) і залишила запобіжний захід - заставу в 110 тисяч гривень - на період вступу в силу вироку, повідомляє "Думська".

Тепер у Віктора Дьякова і його адвоката є 30 днів, щоб оскаржити рішення. Родичі загиблого бояться, що це дасть можливість злочинцю уникнути відповідальності, затягнувши розгляд апеляції - до закінчення терміну давності по інкримінованої Дьякову статті залишилося всього 10 місяців.

Відзначимо, що попередня апеляція після першого вироку (17 травня 2016 року Дьякову дали дев'ять років колонії) розтягнулася на три роки. Через постійні переноси слухань справу повернули на перегляд в першу інстанцію тільки в червні 2019 року.

Нагадаємо, у травні 2016 року Віктора Дьякова засудили до 9 років в'язниці.

В ніч з 31 грудня на 1 січня 2012 року в клубі «Капітан Морган» засуджений наніс одному з відвідувачів важкі ушкодження. Потерпілого доставили в лікарню, але ввечері того ж дня він помер.

Нагадаємо також, що судді Малиновського районного суду Одеси подовжили термін перебування під вартою для обвинуваченого Бабека Гасанова у вбивстві боксера Сергія Лащенка.

Також Приморський суд Одеси визнав винним активіста Сергія Стерненка у викраденні людини.

Його засудили на сім років позбавлення волі. Також суд конфіскував половину його майна. У залі його взяли під варту, тож відтепер активіст перебуватиме під вартою.

Поділитися