21 квітня 2021 р. 22:00

Колишнього агронома підозрюють у привласненні майже 2 мільйонів академії аграрних наук

Колишнього агронома підозрюють у привласненні майже 2 мільйонів академії аграрних наук

Співробітники Одеської обласної прокуратури повідомили про підозру колишньому агроному одного з підрозділів Одеської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України у привласненні ввіреного йому майна академії в особливо великих розмірах.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Слідством з’ясовано, що агроном-ентомолог, отримавши у 2018 році мінеральні добрива загальною вартістю понад 1,9 млн грн для використання в господарській діяльності державного підприємства, в діяльності підприємства останні не використав, а фактично їх привласнив.

Такими незаконними діями державі завдано понад 1,9 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного із голів ОК «Набережний Квартал – Жаботинського», якого підозрюють у заволодінні майже 125 млн гривень коштів вкладників (ч. 5 ст. 191 КК України).

Південно-західний апеляційний гссподарський суд визнав недійсними договір та додаткову угоду щодо будівництва житлових багатоповерхових будинків на ділянці площею 3,7 га поблизу аеродрому "Шкільний", яка належить військовому містечку № 10 в м. Одесі.

Вищий антикорупційний суд не відсторонив від посади уповноваженої особи із закупівель державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Олега Трайдакала, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні понад 47 мільйонів гривень збитків держпідприємству. 

Поділитися