02 квітня 2021 р. 12:28

Керуючого справами селищради на Одещині судитимуть за погрози судді

Керуючого справами селищради на Одещині судитимуть за погрози судді

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно адвоката, керуючого справами однієї з селищних рад Білгород-Дністровського району за фактом погрози вбивством та насильством щодо судді, у зв’язку із здійсненням ним правосуддя.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Слідством з’ясовано, що виконувач обов’язків керуючого справами селищної ради, перебуваючи одночасно в статусі адвоката, будучи незгодним з прийнятим суддею рішенням, висловив останньому погрозу вбивством та насильством щодо нього.

Підозру йому оголосили в січні цього року. 

Нагадаємо, що суддя Болградського районного суду Одеської області Алла Кравцова звернулася до Вищої ради правосуддя із скаргою на те, що вона знайшла у матеріалах справи конверт з грошима

Конверт був не підписаний, а грошей в ньому було 300 доларів США, тож суддя вважає це спробою втручання в її професійну діяльність.

Нагадаємо також, що  у листопаді 2020 року Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення за повідомленням судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського.

Раніше голова Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександр Боярський звернувся до Вищої ради правосуддя зі скаргою на правоохоронців, які нібито встановили в кабінеті судді прослуховуючий пристрій

Поділитися