14 листопада 2021 р. 20:24

Ізмаїльські прикордонники вилучили цінності минулого та позаминулого століть

Ізмаїльські прикордонники вилучили цінності минулого та позаминулого століть

Предмети, які можуть мати культурну та історичну цінність, виявили прикордонники Ізмаїльського загону спільно з представниками митниці у поромному пункті пропуску «Орлівка» на півдні Одещини. Таку інформацію розповсюдило Південне регіональне управління ДПСУ. 

Зазначені цінності були знайдені серед інших речей під час огляду мікроавтобуса «Mercedes», за кермом якого їхав за кордон 59-річний українець.

Прикордонники виявили, зокрема, пристрій з написом «Анероидный барометръ», 3 картини з ознаками старовини та нерозбірливим підписом автора, 7 грошових банкнот різних номіналів 1898-1919 років. Крім того, наш співвітчизник намагався вивезти 6 книг творів Миколи Некрасова (1899 р.), Миколи Гоголя (1902 та 1935 р.), Олександра Островського (1933 р.), Антона Чехова (1933) та Олександра Пушкіна (1937 р.). І це ще не все - в автівці охоронці кордону також знайшли 5 медалей і орден з посвідченнями.  

За даним фактом прикордонники направили повідомлення до УСБУ в Одеській області за ознаками злочину, передбаченого ст. 201 «Контрабанда» Кримінального кодексу України.  Представники митниці склали протокол за ст. 472 Митного кодексу України. Наразі усі речі вилучено та відправлено на експертизу.

Раніше в Одеському морському торговельному порту за допомогою службового собаки виявили автоматичну гвинтівку, магазини та 8 набоїв різного калібру. Як повідомили у Держприкордонслужбі, зброю та боєприпаси знайшли в багажнику автомобіля «Форд», який прибув зі США.

В пункті пропуску «Кучурган» в Одеській області прикордонники Подільського загону виявили підроблений реєстраційний документ на іноземний автомобіль. Про це повідомило Південне регіональне управління ДПСУ. 

Вже з наступного року українські прикордонники отримуватимуть сучасні патрульні катери французької компанії "ОСЕА". Про це у дописі у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. 

Поділитися