10 листопада 2021 р. 22:11

Голову селищної ради на Одещині затримали за підозрою в отриманні тисячі доларів хабаря

Голову селищної ради на Одещині затримали за підозрою в отриманні тисячі доларів хабаря

Прокурори Одеської обласної прокуратури затримали голову однієї з селищних рад на Одещині під час одержання грошей, які на думку правоохоронців, є неправомірною вигодою.

Як стверджують у прокуратурі, наразі з’ясовано, що голова одержала 1 тисячу доларів США хабаря за вирішення питання щодо надання дозволів на розміщення двох торгівельних павільйонів на території селищної об’єднаної територіальної громади.

Так, наприкінці жовтня цього року жінка одержала першу частину неправомірних коштів за рішення селищної ради про виділення підприємцю першої земельної ділянки для розміщення торгівельного павільйону.

Під час передачі рішення селищної ради про надання дозволу на розміщення ще одного павільйону та одержання другої частині коштів жінку затримали правоохоронці.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення посадовиці про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

За цей злочин Законом передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Проте раніше Приморський суд Одеси визнав невинуватою в отриманні неправомірної вигоди у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення колишню деканку факультету Інноваційних технологій харчування, ресторанно-готельного і туристичного бізнесу Одеської національної академії харчових технологій. 

Біляївський районний суд не знайшов складу кримінального правопорушення у діях обвинуваченого у зловживанні впливом колишнього очільника Одеського міського управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області Олега Макухи.

Арцизький районний суд Одеської області визнав невинуватою в отримані хабаря колишню сільську голову Кривої Балки та виправдав її у зв`язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

Раніше Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову

Комінтернівський райсуд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі про зловживання впливом колишнім працівником правоохоронного органу. Протягом року він отримав 259 тисяч 317 гривень.

Поділитися