06 квітня 2021 р. 16:25

Генпрокурорка обіцяє особисто контролювати пошуки замовників замаху на Стерненка

Генпрокурорка обіцяє особисто контролювати пошуки замовників замаху на Стерненка

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова запевняє, що кримінальні провадження з розслідування посягань на активіста Сергія Стерненка перебуватимуть на її особистому контролі, і буде зроблено все, щоб притягнути до відповідальності осіб, що вчинили замах на нього.

За її словами, три кримінальних провадження щодо замахів на Стерненка об'єднані в одне й передані для розслідування до СБУ, повідомила вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Для мене кейс щодо Стерненка дуже важливий, тому що траєкторія руху цього кримінального провадження двостороння - сам Стерненко був у статусі підозрюваного, а пізніше отримав вирок суду, але що слідство думає про тих, хто скоював злочин щодо самого Стерненка? Відмовчуватися я не дозволю. Наразі на моєму особистому контролі буде провадження з розслідування посягань на Стерненка. Ми подивимося, наскільки можна прискорити процес пошуку замовників, організаторів переслідування, замахів на Стерненка. Наразі мені доповідають раз на три дні, що відбувається у цьому провадженні... Ми зі свого боку зробимо все, щоб розібратися і довести до суду обвинувальний акт щодо осіб, які діяли проти Стерненка", - запевнила генпрокурорка.

Нагадаємо, захист Сергія Стерненка подав апеляцію на рішення Приморського районного суду Одеси, який засудив активіста до 7 років і 3 місяців позбавлення волі.

Збитки будівлі Офісу президента, завдані під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, становлять приблизно 2 млн грн, проте сума може збільшитися.

Акції на підтримку одеського активіста також відбулися 20 березня в Одесі та Харкові. В Одесі активісти зібралися біля СІЗО не тільки щоб висловити підтримку активісту Сергію Стерненку, а й привітати його з днем народження.

Йдеться про справу 2015 року, коли новообраного депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича викрали та катували п'ятеро чоловіків, вимагаючи відмовитися від мандата, який він мав отримати 30 квітня.

8 вересня 2015 року за підозрою у викраденні заарештували Сергія Стерненка, який тоді був лідером одеського «Правого сектора», і його соратника Руслана Демчука. Разом зі Стерненком за підозрою в хуліганстві і насильстві щодо працівника прокуратури був заарештований тодішній лідер одеського "Автомайдану" Євген Резвушкін.

Однак вже 11 вересня Апеляційний суд дозволив Стерненку вийти під заставу в розмірі 60 тис. грн. Цього ж дня гроші на заставу зібрали, і Стерненка, і Демчука звільнили з-під варти.

Поділитися