21 вересня 2021 р. 14:33

Фотографа Нікіфорова судитимуть за вбивство через необережність

Фотографа Нікіфорова судитимуть за вбивство через необережність

Біляївський суд вирішив, що розглядатиме справу київського фотографа Євгена Нікіфорова, якому інкримінували скоєння смертельної дорожньо-транспортної пригоди у селі Василівка 22 листопада. 

Як зазначається в ухвалі суду, наразі фотограф обвинувачується вже не у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, а у вбивстві через необережність.

В першому випадку йому загрожувало позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. 

А у другому Нікіфорова можуть засудити до позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Справу розглядатиме суддя Валерій Буран. Потерпілими по справі визнали вдову загиблого Ігоря Буздужи Наталю та його рідну сестру Надію Успєхову.

Напочатку вересня Одеська обласна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно київського фотографа Євгена Нікіфорова, якого підозрюють у скоєнні смертельної ДТП.

У серпні Одеський апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід для фотографа Євгена Нікіфорова, якого підозрюють у скоєнні смертельного ДТП, та відправив фігуранта справи під нічний домашній арешт.

У квітні фотографа відправили під цілодобовий домашній арешт.

Раніше колегія суддів Київського районного суду Одеси відправила фотографа Євгена Нікіфорова, якому закидають скоєння смертельного ДТП, під нічний домашній арешт.

Нагадаємо, захист Сергія Стерненка вимагає визнати покази свідка обвинувачення недостовірними – сам Сергій Стерненко називає його організатором нападу.

Раніше двоє свідків обвинувачення - Віталій Посувайло та Вадим Бойко не з'явилися на засідання Приморського суду у справі про вбивство активістом Сергієм Стерненком одного з напавших на нього чоловіків. 

До того Приморський районний суд допитав свідка у справі про третій напад на активіста Сергія Стерненка, якому закидають умисне вбивство через те, що він вбив одного з супротивників.

Поділитися