14 вересня 2021 р. 17:00

Фігурант справи колишнього очільника поліції Одещини повернувся з Туреччини й опинився в СІЗО

Фігурант справи колишнього очільника поліції Одещини повернувся з Туреччини й опинився в СІЗО

Вищий антикорупційний суд України застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з фігурантів справи, за якою обвинувачують, зокрема, начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна, його першого заступника та двох керівників приватних компаній.

Саме один з керівників приватної компанії опинився під вартою.

Справа в тому, що цей підприємець був у розшуку з 2019 року. За місяць до повідомлення про підозру вилетіла з території України до Туреччини. В подальшому підозрюваний був оголошений у національний та міжнародний розшук, два роки переховувався від органів досудового розслідування. Проте перед судовим розглядом вирішив повернутися до України, безперешкодно перетнувши державний кордон зі сторони Молдови.

Раніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, якого обвинувачують у привласнені майна.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи, перевищує 13 мільйонів гривень.

В липні 2019 року НАБУ та САП повідомили зазначеним чотирьом особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У червні Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його експершого заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова у причетності до заволодіння цигарками.

Поділитися