12 серпня 2021 р. 12:30

Ексслідчого СБУ обвинувачують у вимаганні 80 тисяч доларів

Ексслідчого СБУ обвинувачують у вимаганні 80 тисяч доларів

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у справі щодо вимагання та одержання неправомірної вигоди колишнім слідчим СБУ в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі САП. 

Як вже повідомлялося, старший слідчий в органах внутрішніх справ слідчого відділу Управління СБУ в ході розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина іноземної держави вимагав та одержав від останнього 80 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Гроші передали за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом’якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

3 червня 2021 року колишньому посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. 

На сьогодні досудове розслідування закінчено, обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Зазначимо, що в червні за нього внесли заставу.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України скерували до суду обвинувальний акт стосовно ще однієї учасниці у справі заводу "Краян", тож кількість обвинувачених у справі зросла до 12 осіб. 

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника сектору дізнання Березівського райвідділу поліції в Одеській області, якого обвинувачують у вимаганні грошей за невідкриття справи щодо розтрати бюджетних коштів.

За матеріалами контррозвідки СБУ суд позбавив волі колишнього військового Збройних Сил України. За допомогу країні-агресору та так званої «ДНР» зрадник проведе 6 років за гратами. 

Поділитися