15 вересня 2021 р. 21:23

Ексочільнику одеської обласної поліції змінили запобіжний захід

Ексочільнику одеської обласної поліції змінили запобіжний захід

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід колишньому начальнику Головного управління Нацполіції в Одеській області, генералу поліції третього рангу Дмитру Головіну, який фігурує у справі про незаконне заволодіння цигарками на суму понад 13 мільйонів гривень.

Як повідомили у ВАКС, до Головіна застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з дня його фактичного затримання з можливістю вийти на свободу під заставу у розмірі 4 мільйони 86 тисяч гривень.

У разі внесення застави на обвинуваченого покладаються процесуальні обов`язки: прибувати за кожним викликом до прокурора та суду; не залишати місця, де він проживає без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утриматися від спілкування з іншими обвинуваченими та свідками; здати на зберігання до відповідних органів Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, які надають право виїзду з України та в’їзду в Україну; носити електронний засіб контролю.

Іншому обвинуваченому колегія суддів ВАКС змінила запобіжний захід, застосований ухвалою слідчого судді Солом′янського районного суду Києва у вигляді застави в сумі 2 мільйони 500 тисяч гривень на 2 мільйони 301 тисяч 780 гривень. Поряд із цим, судді постановили повернути заставодавцю – Товариству з обмеженою відповідальністю кошти в сумі 198 тисяч 220 гривень, внесені як застава за бізнесмена.

Колегія суддів Антикорсуду також не задовольнила заяви захисників щодо відводу судді та прокурора САП.

Нагадаємо, раніше Вищий антикорупційний суд України застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою одному з фігурантів справи, за якою обвинувачують, зокрема, начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна, його першого заступника та двох керівників приватних компаній.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, якого обвинувачують у привласнені майна.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів, вартість яких, за результатами експертизи, перевищує 13 мільйонів гривень.

В липні 2019 року НАБУ та САП повідомили зазначеним чотирьом особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У червні Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його експершого заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова у причетності до заволодіння цигарками.

Поділитися