22 жовтня 2021 р. 12:03

Екскерівника департаменту комунальної власності Одеської міськради відправили під домашній арешт

Екскерівника департаменту комунальної власності Одеської міськради відправили під домашній арешт

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України та застосував до колишнього директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олексія Спектора запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло строком на два місяці.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС. 

На підозрюваного суд також поклав низку процесуальних обов’язків: цілодобово не залишати місце постійного проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду; прибувати на вимогу до детективів НАБУ, прокурора та суду; повідомляти детективів, прокурора або суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із особами, вказаними в ухвалі суду; утримуватися від відвідування приміщень, зазначених в ухвалі суду; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи що дають право на виїзд з України.

Вказану особу підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

За версією слідства, ексдиректор департаменту комунальної власності Одеської міської ради, разом із іншими 15 особами, підозрюється у ймовірному завданні шкоди територіальній громаді міста Одеси на загальну суму 689 млн грн.

Раніше Вищий антикорупційний суд постановив призначити колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку заставу у розмірі 2 млн 616 тис. 900 грн. 

11 жовтня 2021 року ВАКС постановив призначити Геннадію Труханову запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 12 тис. 700 прожиткових минимумов, тобто 30 мільйонів 213 тис. 300 гривень. Мер Одеси зобов'язаний з'являтися в суд за першою вимогою. Також він повинен здати свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон. Одразу після закінчення засідання Геннадій Труханов в інтерв'ю журналістам заявив, що таких грошей в нього немає, і він подаватиме апеляцію.

А 12 жовтня 2021 року директорці юридичного департаменту Одеської міської ради Інні Поповській було встановлено заставу у розмірі 26 мільйонів 169 тисяч гривень. Наступного дня понад 8 мільйонів гривень застави ВАКС оголосив ексголові постійної комісії з питань комунальної власності ОМР Василеві Шкрябаю.

Поділитися