23 листопада 2021 р. 18:14

Екскандидата в мери Одеси відправили під домашній арешт через напад на поліцейського

Екскандидата в мери Одеси відправили під домашній арешт через напад на поліцейського

Приморський районний суд Одеси обрав запобіжний захід колишньому кандидату в одеські міські голови Андрієві Манілу у вигляді цілодобового домашнього арешту за погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Про це повідомили у пресслужбі Приморського суду.

Як зазначається в суді, за наслідками повного та всебічного судового розгляду слідчим суддею ухвалено рішення, яким відмовлено у задоволенні клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 45,4 тисячі гривень та застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із покладенням обов’язку, у тому числі носити електронний засіб контролю.

Андрій Маніло, за даними суду, обґрунтовано підозрюється у вчиненні нетяжкого злочину, який карається позбавленням волі на строк до п’яти років. Йому повідомлено про підозру в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Як повідомило раніше видання "Думська", інцидент стався увечері 15 листопада на розі Балківської та Раскидайлівської.

Патрульні поліцейські прибули на місце ДТП, в яке потрапив, будучи нетверезим, Маніла. Коли вони оформляли адміністративні документи, чоловік підійшов до службового автомобіля та попросив відкрити вікно. Старший автопатруля виконав його прохання, після чого «громадськик» несподівано застосував газовий балончик «Терен-4», а потім втік. В результаті правоохоронець отримав хімічні опіки очей та був доставлений до медичного закладу.

Підкріплення, що приїхало, наздогнало Манило. Його скрутили та відвезли до відділу поліції.

У лютому 2018 року Андрій Манило, який у 2014 році балотувався на посаду одеського міського голови, заявив про конфлікт, який стався між ним та депутатом Одеської міської ради Денисом Григор'євим.

Поділитися