02 серпня 2021 р. 18:02

Двоє з семи обвинувачених у організації бунту в одеській колонії домагаються виходу під домашній арешт

Двоє з семи обвинувачених у організації бунту в одеській колонії домагаються виходу під домашній арешт

Одеський апеляційний суд розглянув клопотання обвинувачених Вадима Козловського та Олександра Яковлева про зміну запобіжного заходу з утримання в СІЗО на домашній арешт.

Адреса реєстрації у цих обвинувачених начебто в області, а сторона захисту стверджує, що і в Одесі у них є місце для проживання, повідомляє Odessa.online.

Суд взяв перерву до завтра. Адвокати повинні надати документи, що підтверджують можливість Козловському і Яковлєву перебувати під домашнім арештом в Одесі.

Сім учасників бунту в колонії №51 звинувачуються за ст. 392 і 294 ч. 2 КК України (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань, і участь в масових заворушеннях). Усім обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі на додаток до вже існуючих термінів. Попередній термін покарання у двох обвинувачених вже закінчився, і в разі задоволення клопотання завтра вони можуть вийти з СІЗО під домашній арешт.

Нагадаємо, на початку липня Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях скасувало тендер з продажу державної установи «Південна виправна колонія (№ 51).

Попередній аукціон не відбувся через відсутність охочих брати в ньому участь. Тоді стартова ціна становила 223 мільйони 250,4 тисячі гривень.

У травні 2019 року незадоволені умовами утримання ув'язнені підняли бунт. Під час подій постраждали співробітники пенітенціарної установи. Також заколотники підпалили службовий автомобіль і адміністративну будівлю чергової частини колонії.

Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати «Південну виправну колонію загального режиму №51». П'ятьох ув'язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших. Останніх в'язнів вивезли з колонії в липні, після чого її законсервували.

Поділитися