04 грудня 2021 р. 15:46

До Туреччини прибуло судно з мертвим моряком з Одещини

До Туреччини прибуло судно з мертвим моряком з Одещини

Три доби тіло українського моряка тримали на борту судна, яке прибуло до Туреччини. 

Про це повідомив УНІАН морський юрист Микола Гольбін

За словами юриста, моряк помер, коли судно ще було в Одесі. Про цей випадок йому повідомили громадяни України - члени екіпажу балкера THOR (IMO 9291418, прапор Маршаллові Острови).

За інформацією юриста, моряк три дні і три ночі перебував у сидячому положенні. Проте судновласник вирішив не знімати з борту померлого в Україні моряка, а зробити це у турецькому Стамбулі.

За даними Гольбіна, станом на вечір 3 грудня труп, який розкладався, все ще знаходився в каюті, а судно стояло на рейді в Стамбульському порту. Як пояснив юрист, для оформлення відповідних документів (списання мертвого моряка) потрібен певний час. Члени команди через те, що сталося перебувають у стресовому стані.

"Люди обурені, деякі пригнічені... Крім морально-етичного питання, має місце питання епідбезпеки. Адже причини смерті людини поки невідомі. Тіло не помістили у холодильне обладнання, воно у звичайній каюті. На судні жахливий запах", - зазначив юрист.

За його словами, тепер належить доставити померлого моряка в Україну літаком.

Нагадаємо, в Румунії знайшли тіло боцмана, який впав з борту судна в Ренійському порту. 

Також раніше двоє українських моряків загинули в Бангладеш з невідомих причин, повідомив морський портал FleetMon. Один з них, ймовірно, одесит.  

У серпні моряк з Одеси загинув внаслідок виробничої травми на судні Pilion, яке знаходилося в Росії, ще на початку серпня, проте отримати достовірну інформацію і підтвердити її вдалося тільки зараз. Про це повідомив морський юрист Микола Гольбін.

Одесит Євген Ніколов, постраждалий під час кораблетрощі буксира Bourbon Rhode в Атлантичному океані, через два роки домігся компенсації від судновласника.

У Сінгапурі з борта контейнеровоза CMA CGM Sorbonne (прапор Франції) зняли українського моряка з симптомами COVID-19, а 1 серпня він помер. Моряку було 34 роки, він родом з Одеси. 

Раніше на судні Lem Geranium в Пакистані помер моряк-одесит.

На судні Patria (прапор Ліберії) в територіальних водах Єгипту помер офіцер з Одеси 1956 року народження.

Поділитися