10 лютого 2021 р. 20:43

До суду скерували справу ексголови виборчої комісії на Одещині

До суду скерували справу ексголови виборчої комісії на Одещині

Прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на позачергових виборах нардепів у липні 2019 року, підозрюваної у розтраті та привласненні бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Слідство підозрює, що з метою привласнення та розтрати коштів, виділених з бюджету на забезпечення виборчого процесу, голова виборчого органу виплатила 14 членам окружної виборчої комісії, 10 залученим працівникам та собі особисто, одноразову грошову винагороду у завищеному розмірі.

Крім того, очільниця, зловживаючи наданими їй повноваженнями, безпідставно, повторно виплатила грошову винагороду 109 членам дільничних виборчих комісій.

Такими діями жінка спричинила збитки державному бюджету України у розмірі майже 800 тис. гривень.

Нагадаємо, у вересні 2020 року прокуратура Одеської області повідомила жінці про підозру. 

Керівник поліції регіону Олег Бех під час брифінгу, який відбувся 30 жовтня 2020 року, зазначив, що станом на 8:00 ранку правоохоронці отримали 1 тисячу 67 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. 

Представники двох політичних сил, які були присутніми на засіданні Суворовської районної територіальної виборчої комісії, повідомили в поліцію, про спробу зірвати роботу комісії та псування її головою бюлетенів.

Поділитися