22 січня 2021 р. 15:40

Директору морського порту «Чорноморськ» дозволили зняти електронний браслет

Директору морського порту «Чорноморськ» дозволили зняти електронний браслет

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання адвокатів виконуючого обов’язки директора ДП «Морський торговельний порт "Чорноморськ"» щодо зміни запобіжного заходу.

Як повідомили у Вищому антикорупційному суді, йдеться про обов'язок носити електронний засіб контролю.

Після затримання слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до в.о. директора ДП «Морський торговельний порт "Чорноморськ"» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн 102 тис. грн. Строк запобіжного заходу – 60 днів з моменту його затримання.

Нагадаємо, у грудні 2020 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США керівника ДП «Морський торговельний порт "Чорноморськ"» та особу-посередника. 

Тоді ж Генеральна прокурорка Ірина Венедиктова, повідомила про затримання начальника відділу митного посту «Чорноморський», якого затримали на одержанні 1 тисячі 125 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне розмитнення транспортних засобів, зазначивши, що він шостий керівник митниці з Одещини, якого затримали за пів року.

Також співробітники Служби безпеки України 10 грудня обшукали помешкання колишнього голови Одеської обласної ради Сергія Паращенко.   

Поділитися