30 вересня 2021 р. 10:30

Директора навчального закладу з Подільська підозрюють у хабарництві

Директора навчального закладу з Подільська підозрюють у хабарництві

Поліцейські затримали 54-річного директора одного з навчальних закладів Подільська за вимагання від студента неправомірної вигоди в обмін на успішне складання іспитів.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

Як встановили правоохоронці, керівник закладу вимагав гроші за успішне складання екзаменаційної сесії, а у разі відмови погрожував відрахуванням.

Посадовця затримали відразу після отримання чотирьох тисяч гривень неправомірної вигоди. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою директору закладу може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Суворовського районного суду обвинувальний акт стосовно колишнього завідуючого відділенням кардіохірургії однієї з комунальних медичних установ Одеси за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. 

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру керівнику станції туристичної поліції в Одеській області, який вимагав хабарі від підприємця.

Фрунзівський районний суд Одеської області визнав невинуватою в одержанні неправомірної вигоди колишнього Захарівського селищного голову Тетяну Пустову

Поділитися