01 жовтня 2021 р. 16:19

Директора компанії, що ремонтувала притулок «Ковчег», звинувачують у привласненні бюджетних коштів

Директора компанії, що ремонтувала притулок «Ковчег», звинувачують у привласненні бюджетних коштів

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Як зазначили у пресслужбі відомства, у грудні минулого року керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час виконання ремонтних робіт у будівлі притулку для тварин «Ковчег» у Суворовському районі.

Так, обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості, та підписав їх.

Крім того, до вказаного злочину, також виявилась причетною посадова особа Управління капітального будівництва Одеської міської ради, стосовно якої також скеровано до суду обвинувальний акт за фактом службової недбалості.

За версією слідства, посадовиця не перевірила належним чином достовірність наданих їй на підпис директором підприємства-підрядника актів приймання виконаних будівельних робіт, а саме відповідність обсягу та вартості фактично виконаних робіт обсягам та вартості зазначених в актах з реконструкції будівлі притулку для тварин.

Внаслідок таких протиправних дій службових осіб державі завдано майже 700 тисяч гривень шкоди, а понад 500 безпритульних скалічених тварин залишились виживати в жахливих умовах.

В ході досудового розслідування прокуратурою пред’явлений позов про відшкодування завданих кримінальним правопорушенням збитків.

Зазначимо, що 20 листопада минулого року управління за спрощеною процедурою тендерних закупівель уклала угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Консул», якому сплатило 1 мільйон 332 тисячі гривень. 

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб директором цього ТОВ є Валерий Бондаренко. Тож можливо саме його мають на увазі в прокуратурі. 

Для комфортнішого перегляду відкрийте в новому вікні

   

Поділитися