08 лютого 2021 р. 22:18

Держінспектора Одеської митниці підозрюють в одержанні хабаря

Держінспектора Одеської митниці підозрюють в одержанні хабаря

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру державному інспектору відділу митного оформлення митного поста «Чорноморський» Одеської митниці Держмитслужби.

За даними слідства, держінспектор вимагав у громадянина гроші за безперешкодне митне оформлення товарів — комплектувальних частин до асфальтобетонного заводу.

Його затримали під час одержання неправомірної вигоди у сумі 500 доларів США. Тож наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Таким чином, митник підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України скерувала в суд обвинувальний акт стосовно громадянки за фактами підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі та заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди потерпілому.

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали старшу інспекторку одного з відділів Державної міграційної служби України в Одеській області під час одержання неправомірної вигоди.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у недбалому ставленні до військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану колишньому начальнику сектора соціальних виплат Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Національної поліції та прокуратура повідомили, що викрили «схему» протиправного вимагання коштів з місцевих підприємців. 

Поділитися