07 квітня 2021 р. 14:29

Державне бюро розслідувань підозрює у хабарництві посадовця Держрибагентства

Державне бюро розслідувань підозрює у хабарництві посадовця Держрибагентства

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику одного з управлінь Державного агентства рибного господарства в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Встановлено, що посадовець планував щомісяця надавати неправомірну вигоду посадовцю УСБУ в Миколаївській області.

Так він намагався «вирішити питання» невиявлення корупційних правопорушень, вчинених його підлеглими.

Сума цієї «плати» мала становити 25% від суми неправомірної вигоди, одержаної працівниками управління Держрибагентства від осіб, які займаються виловом калкану і креветки у Чорному морі.

Таким чином, посадовець підозрюється у пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище.

Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Підозрюваному вручені клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади, які скеровані до суду.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань затримали 26-річного оперуповноваженого Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під час одержання другої частини неправомірної вигоди. 

Верховний суд України залишив без змін обвинувальний вирок двом працівникам Служби безпеки України Кузьмі Іванову та Максиму Галкіну, яких засудили до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна за шахрайство. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовця обласного управління Держпраці за фактом вимагання та одержання хабаря за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника однієї з пенітенціарних установ Одеської області, підозрюваного у корупції. 

Приморський районний суд Одеси виправдав колишнього слідчого з особливо важливих справ прокуратури Одеської області, у якого зник цінний речовий доказ у гучній корупційній справі - 220,6 тисяч гривень.

Співробітники поліції затримали в Одесі заступника начальника управління територіального підрозділу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під час отримання хабаря.

Поділитися