29 червня 2021 р. 18:16

ДБР завершило розслідування щодо трьох держінспекторів з Одещини

ДБР завершило розслідування щодо трьох держінспекторів з Одещини

Слідчі  Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно трьох державних інспекторів Одеської митниці.

Як зазначили у пресслужбі ДБР, двоє з них організували схему безперешкодного вивозу автомобілів з України.

У липні 2019 року громадянин Грузії в’їхав через «зелений коридор» до України на автомобілі Mercedes Benz, який за документами призначався для особистого користування. Згідно з умовами митного режиму тимчасового ввезення до 1 року, керувати автомобілем на території України має право лише громадянин, який перетнув на ньому кордон. Втім, чоловік через два тижні виїхав з України, але вже без автомобіля.

А через рік митник записав до журналу інформацію про те, що автомобіль залишає межі України з водієм, який на ньому в’їхав. Хоча водій насправді був відсутнім на пункті пропуску.

Слідчі ДБР зафіксували подібний факт з іншим інспектором цього митного пропуску.

Обидва інспектори Одеської митниці обвинувачуються у внесенні службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

За це карають штрафом до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі до 3 років.

Третій інспектор вимагав від громадянина гроші за безперешкодне митне оформлення комплектувальних частин до асфальтобетонного заводу.

Державного інспектора митного поста «Чорноморський» Одеської митниці затримали під час отримання 500 доларів США. Обвинувальний акт направлено до суду.

Він обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. 

За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора Головного управління Державної податкової служби в Одеській області, підозрюваного у скоєнні корупційного злочину.

У разі відмови надавати гроші, підприємця чекали відповідні перевірки протягом 2021 року. Податківця затримали «на гарячому» одразу після одержання неправомірної вигоди.

Також прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно власника частини приміщень будинку Руссова та трьох керівників підприємств-підрядників, підозрюваних в умисному знищенні, руйнуванні та пошкодженні об'єктів культурної спадщини чи їх частин. 

Територіальне управління Державного бюро розслідувань Краматорська завершило досудове розслідування та направило до суду обвинувальний акт стосовно підприємців, які заволоділи бюджетними коштами під час будівництва казарм для військовослужбовців у Маріуполі.  

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, підозрюваного у злочинах проти основ національної безпеки держави та сприянні діяльності терористичної організації.

Поділитися