27 травня 2021 р. 22:02

ДБР скерувало в суд справу про халатність митника на 230 тисяч

ДБР скерувало в суд справу про халатність митника на 230 тисяч

Державне бюро розслідувань проводить системну роботу з викриття злочинів, пов’язаних із незаконним переміщенням товарів через митний кордон.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно головного державного інспектора Одеської митниці Держмитслужби через службову недбалість.

Слідчі ДБР встановили, що головний держінспектор підтвердив заявлену митну вартість товарів без її належної перевірки.

За висновком експерта, вартість таких товарів насправді вдвічі більша, ніж було зазначено у митній декларації.

Через це понад 230 тисяч гривень податків не потрапили до державного бюджету.

Посадовець обвинувачується у службовій недбалості, що завдало істотної шкоди державним інтересам (ч. 1 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань разом з працівниками прокуратури Києва, Служби безпеки України та управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби затримали Головного державного інспектора одного із митних постів Одеської митниці.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора одного з відділів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, підозрюваного у скоєнні корупційного злочину та у службовому підробленні. 

Співробітники поліції затримали в Одесі заступника начальника управління територіального підрозділу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під час отримання хабаря.

Іллічівський міський суд Одеської області виправдав колишнього виконуючого обов`язки заступника начальника Одеської митниці ДФС та начальника митного поста «Чорноморський», якого обвинувачували в отриманні хабаря. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з державних лісгоспів, підозрюваного  у скоєнні корупційного злочину.

Поділитися