28 вересня 2021 р. 15:18

ДБР скерувало в суд справу інспектора Держрибагентства, про правопорушення якого дізналося зі ЗМІ

ДБР скерувало в суд справу інспектора Держрибагентства, про правопорушення якого дізналося зі ЗМІ

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно головного державного інспектора Чорноморського басейнового управління Державного агентства рибного господарства України, підозрюваного у корупції.

Посадовець систематично отримував хабарі за оформлення дозволів на вилов риби в акваторії Шаболатського лиману під час нересту, вважають у ДБР.

Працівники Держбюро розслідувань перевірили інформацію щодо незаконного вилову риби в Одеській області, поширену ЗМІ у травні 2021 року, та знайшли їй підтвердження.

Зокрема, задокументовано, як головний інспектор Держрибагентства Одеської області вимагав у рибалок щомісячну «плату» за можливість безперешкодно виловлювати рибу в лимані у промислових масштабах попри заборони.

17 червня 2021 року інспектор був затриманий працівниками ДБР під час отримання хабаря.

Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура. Слідство з'ясувало, що "дозвіл" коштував  2 тисячі гривень щотижня або 8 тисяч гривень за місяць

Наразі за клопотанням прокуратури рибінспектор відсторонений від займаної посади.

Нагадаємо, у квітні Державне бюро розслідувань повідомило про підозру начальнику одного з управлінь Державного агентства рибного господарства в Одесі.

Поділитися