04 червня 2021 р. 15:30

ДБР скерувало до суду справу голови будівельного кооперативу в Одесі, що привласнила 24 мільйони

ДБР скерувало до суду справу голови будівельного кооперативу в Одесі, що привласнила 24 мільйони

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно колишньої голови кооперативу в Одесі, яка заволоділа внесками учасників кооперативу та покупців нерухомості у новобудові.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі ДБР встановили, що жінка у 2016–2019 роках займала посаду голови обслуговуючого кооперативу новобудови, а також за довіреністю була представником компанії з продажу нерухомості.

Вона отримувала готівкою і привласнювала внески за квартири в новобудові як від асоційованих учасників кооперативу, так і від покупців на загальну суму 24 млн грн.

Колишня голова кооперативу обвинувачується у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Обвинувальний акт направлено на розгляд до суду.

Їй може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань разом з працівниками прокуратури Києва, Служби безпеки України та управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби затримали Головного державного інспектора одного із митних постів Одеської митниці.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора одного з відділів ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, підозрюваного у скоєнні корупційного злочину та у службовому підробленні. 

Співробітники поліції затримали в Одесі заступника начальника управління територіального підрозділу Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів під час отримання хабаря.

Іллічівський міський суд Одеської області виправдав колишнього виконуючого обов`язки заступника начальника Одеської митниці ДФС та начальника митного поста «Чорноморський», якого обвинувачували в отриманні хабаря. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з державних лісгоспів, підозрюваного  у скоєнні корупційного злочину.

Поділитися