24 грудня 2021 р. 20:13

ДБР розбирається, як на землі Міноборони в Одеській області змогли побудувати котеджі

ДБР розбирається, як на землі Міноборони в Одеській області змогли побудувати котеджі

Слідчі Державного бюро розслідувань, повідомили про викриття схеми захоплення майже чотирьох гектарів землі рекреаційного призначення на узбережжі Чорного моря в Одеській області, що належить Міністерству оборони України.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, на цій території з 2018 року збудовано понад сотню котеджів без необхідних дозволів Міноборони та органів місцевого самоврядування. 

Через недбалість чиновників Одеського гарнізону на частину котеджів громадяни вже встигли зареєструвати право власності.

За попередньою оцінкою, державі завдано збитків на понад 12 мільйонів гривень.

Наразі суд наклав арешт на незаконно збудовані будинки та встановлюється коло причетних до оборудки осіб.

Досудове розслідування здійснюється за фактами самовільного зайняття землі та будівництва, недбалого ставлення до служби, перевищення службових повноважень військовою особою (ч. 3 ст. 197-1, ч. 1 ст. 425, ч. 3 та ч. 4 ст. 426 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань скерували в суд справу старшого державного інспектора митного посту "Чорноморський" Одеської митниці, який вимагав від підприємця хабар за швидке розмитнення автомобілів. 

Територіальні підрозділи Державної податкової служби провели фактичні перевірки АЗС суб’єкта господарювання, що має автозаправні станції на території переважної більшості областей.

Генерального директора Державного підприємства «Класифікаційне товариство Регістр судноплавства України», яке належить до сфери управління Міністерства інфраструктури України, та головного фахівця цього підприємства затримано після отримання неправомірної вигоди. 

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали під час одержання неправомірної вигоди начальника одного із районних секторів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Поділитися