04 жовтня 2021 р. 16:48

ДБР повідомило посадовиці Одеської митниці про підозру у сприянні контрабанді

ДБР повідомило посадовиці Одеської митниці про підозру у сприянні контрабанді

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишній тимчасово виконуючій обов'язки завідувача сектору одного з митних постів Одеської митниці.

Як стверджують у ДБР, під час митного оформлення вантажу китайських товарів на 11 мільйонів гривень вона штучно занизила його вартість, вказавши іншу номенклатуру товарів.

У січні 2021 року посадовиця оформляла вантаж фірми, власник якої входить до санкційного списку. Через її дії в Україну було ввезено контрабандою мобільні телефони та аудіосистеми до авто. Для приховування оборудки працівниця митниці вказала неправдиві дані в акті огляду товарів - у контейнері нібито знаходились одяг, взуття та тканини.

У такий спосіб підприємець міг ухилитися від сплати митних платежів на суму 1,8 млн грн. Проте протиправну схему вчасно викрили працівники ДБР та запобігли завданню збитків державі.

Наразі ексчиновниця підозрюється у незакінченому замаху на зловживання службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи.

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до шести років. У липні слідчі ДБР вже повідомили працівниці митниці про підозру у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Компанію – власника товару оштрафовано на 2,6 млн гривень за порушення митних правил та накладено арешт на вилучений товар.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно головного державного інспектора Чорноморського басейнового управління Державного агентства рибного господарства України, підозрюваного у корупції.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до Миколаївського районного суду обвинувальний акт стосовно завідувачки одного із районних секторів Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Працівники Департаменту моніторингу рівних прав і свобод Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини перевірили, як Одеська обласна державна адміністрація додержується прав внутрішньо переміщених осіб на житло, та відзначили, що адміністрація не робить це на належному рівні. 

Поділитися