10 вересня 2021 р. 16:13

ДБР назвало Одещину лідером за кількістю порушень митного контролю

ДБР назвало Одещину лідером за кількістю порушень митного контролю

Державне бюро розслідувань наразі працює із 426 кримінальними провадженнями у сфері порушень митного контролю, сума збитків становить сотні мільйонів гривень.

Як зазначили у пресслужбі ДБР, найбільше фактів розслідується в Одеській області – 75, Києві – 62 і на Львівщині – 62.

Тільки у поточному році ДБР розпочало 176 кримінальних проваджень щодо таких злочинів, з них найбільше відкрито у Львівській – 25, Закарпатській – 21 та Харківській – 19 областях.

У цьому році до суду вже направлено 86 кримінальних справ, сума збитків щодо яких становить понад 90 млн гривень.

Злочини, пов’язані із незаконним переміщенням товарів через митний кордон, зазвичай стають можливими за участі посадовців державних органів.

За результатами роботи ДБР 92 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення у сфері митного контролю, серед них 55 осіб – працівники Державної митної служби, 23 особи – працівники Державної прикордонної служби. Крім того, до суду направлено обвинувальні акти стосовно 1 працівника прокуратури, 22 митників та 18 прикордонників.

Нагадаємо, Одеська митниця з 15 червня по 31 липня в рамках пільгового періоду за новою формулою розмитнила вже понад 1 тисяч 487 «євроблях».

Майже 18 тонн тютюнової сировини надійшло з Пакистану на адресу одного з українських підприємств, повідомила Одеська митниця. У митній декларації товар зазначався як «тютюн листовий, необроблений», що використовується для виробництва сигарет. 

У квітні внаслідок прийняття санкцій Ради національної безпеки і оборони України ще 39 працівників Державної митної служби відсторонено від виконання службових обов’язків.

Поділитися