12 листопада 2021 р. 12:01

Чорноморський поліцейський відсудив 50 тисяч в кусючого зловмисника

Чорноморський поліцейський відсудив 50 тисяч в кусючого зловмисника

Іллічівський міський суд Одеської області засудив мешканця Чорноморська, який покусав сержанта поліції, до двох років позбавлення волі та виплати постраждалому 50 тисяч гривень.

Як випливає з вироку суду, інцидент з покусанням копа стався 9 вересня 2019 року. 

Поліцію викликала бабуся зловмисника, заявивши, що боїться знаходитися з ним в одній квартирі. Після того як поліцейські приїхали на виклик, зловмисник сидів на ліжку, та лишень побачивши поліцію, почав кричати, щоб ті йшли звідти та почав кидатись у бійку.

Співробітники поліції застосували примусові заходи впливу, під час чого чоловік вкусив сержанта за бік. Через 5 місяців той був вимушений звернутися до інфекційного відділу, де було зазначено, що захворів на тяжку хворобу, можливо від укусу.

Цікаво, що 2 вересня 2020 року той самий кусючий дебошир вкрав у супермаркеті чотири палки ковбаси-салямі. 

Дослідивши дані про особу обвинуваченого, суд встановив, що він раніше не судимий, на обліку у нарколога не перебуває, проте перебуває на обліку у лікаря-психіатра, за місцем мешкання характеризується як особа, щодо якої скарг не надходило, не одружений, не працює.

Цікаво також, що правоохоронець оцінив покусання в 300 тисяч гривень, проте суд погодився лише на одну шосту від цієї суми.  

Нагадаємо, Київський районний суд міста Одеси задовольнив позов Національного банку України до колишнього власника акціонерного товариства «Імексбанк» Леоніда Клімова про звернення стягнення на спортивно-оздоровчий комплекс «Люстдорф» у Одесі в рахунок погашення 309 мільйонів гривень заборгованості банку за наданим раніше стабілізаційним кредитом. 

П'ятий апеляційний адміністративний суд залишив в силі грудневе рішення Одеського окружного адміністративного суду, який поновив на посаді колишнього начальника слідчого управління прокуратури Одеської області (нині це Одеська обласна прокуратура) Олега Корнілова, звільненого відповідно до Закону України «Про очищення влади». 

Верховний суд України в складі колегії суддів Касаційного господарського суду 13 січня цього року відмовив ПАТ «Одеський завод гумово-технічних виробів» у відкриті касаційного провадження у суперечці із Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях через 11 будиночків відпочинку.

Поділитися