19 вересня 2021 р. 13:56

Австрієць намагався переправити через Дунай паризьку книгу позаминулого століття

Австрієць намагався переправити через Дунай паризьку книгу позаминулого століття

Під час огляду майна громадянина Австрії, який хотів залишити Україну через поромний пункт пропуску «Орлівка», прикордонники й митники виявили цікаві знахідки. Про це розповіла пресслужба Державної прикордонної служби. 

Охоронці кордону врахували ризики та прийняли рішення детальніше оглянути автівку, що належить 76-річному гостю нашої держави. Таким чином і було виявлено картину та книжку, які можуть становити історично-культурну цінність.

Отже, громадянин Австрії перевозив картину, обрамлену дерев’яною рамою золотистого кольору, із зображенням дівчини в червоній хустині. На полотні було зазначено прізвище, ймовірно, автора та дата – 1917 рік.

А от книга була видана французькою і мала назву «Grands peintres de l'allemagne». Надрукована у Парижі 1891 року. Раритет містив аркуш з написом про нагородження цією книгою учениці 6 класу Одеської Маріїнської жіночої гімназії у 1898 році. Іноземець розповів, що придбав предмети старовини в одному з антикварних магазинів Одеси.



Прикордонники направили повідомлення до СБУ  про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 201 ККУ «Контрабанда». А співробітники митниці склали протокол про порушення митних правил та вилучили предмети для проведення експертизи.

Раніше прикордонники спільно з представниками водної поліції затримали двох браконьєрів на озері Алібей, що на півдні Одеської області.

Одеський прикордонний загін повідомив, що з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 Кабінет Міністрів України змінив порядок перетину кордону України. 

Також уряд затвердив зміни до постанов, що регламентують питання прикордонного режиму, повідомила пресслужба Одеського прикордонного загону. Вони стосуються і Одеської області.

Фото: ДПСУ

Поділитися