04 червня 2021 р. 09:43

Апеляційний суд відмовився посилювати покарання для вбивці Даші Лук'яненко

Апеляційний суд відмовився посилювати покарання для вбивці Даші Лук'яненко

Одеський апеляційний суд залишив у силі вирок для Миколи Тарасова, якого засудили до 15 років позбавлення волі за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко

У лютому 2021 року батьки вбитої 11-річної Дарини Лук'яненко з райцентру Іванівка оскаржили вирок Роздільнянського районного суду Миколі Тарасову, але більше не вимагають для вбивці довічного ув'язнення.

Проте, на довічному ув'язненні для Тарасова наполягала прокуратура.

Микола Тарасов, обвинувачений у вбивстві 11-річної жительки Іванівки Дар'ї Лук'яненко, скоєному у 2019 році, 20 січня 2021 року у залі суду намагався порізати собі шию лезом.

Вирок йому все ж оголосили. Миколу Тарасова засудили до 15 років позбавлення волі. Крім того, він повинен буде виплатити родині вбитої 800 тисяч гривень в якості компенсації моральної та матеріальної шкоди. 

У липні 2020 року колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області у закритому судовому засіданні закінчила дослідження письмових доказів по справі, що були представлені стороною обвинувачення, а також допитала потерпілих.

У червні того ж року через неявку адвоката обвинувачуваного Миколи Тарасова Роздільнянський районний суд Одеської області відклав засідання.

Раніше Роздільнянський районний суд продовжив арешт Миколі Тарасову.

21 квітня колегія суддів у закритому засіданні розглянула клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу обвинуваченому у цьому вбивстві та також подовжила термін запобіжного заходу. 

Даша Лук'яненко зникла вдень 13 червня 2019 року у смт Іванівка, 19 червня її знайшли мертвою на території одного з домоволодінь того ж селища.

Підозрюваний у вбивстві - 22-річний місцевий мешканець Микола Тарасов, який, намагаючись уникнути підозри, разом з односельцями і волонтерами брав участь у пошуках дівчинки. Його затримали і повідомили про підозру.

21 червня дівчинку поховали, в Одеській області був оголошений траур.

У березні 2020 року Роздільнянський районний суд, який в даний час розглядає справу про вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко, зобов'язав територіальне відділення ДБР в Миколаєві перевірити дії поліцейських, які заарештували можливого вбивцю дівчинки - Миколи Тарасова. Він їх звинувачує в тиску і погрозах.

Адвокат обвинуваченого у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко з смт Іванівка відмовився від нього.

У грудні минулого року, обвинувачений у вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко заявив, що не скоював цього злочину, а зізнатися в ньому його побоями змусили поліцейські.

Поділитися