11 червня 2021 р. 14:27

Суд долучив нові докази до скарги одеського активіста, затриманого за підозрою у вимаганні

Суд долучив нові докази до скарги одеського активіста, затриманого за підозрою у вимаганні

Одеський апеляційний суд долучив до скарги екслідера осередку організації "Автомайдан" Євгена Резвушкіна нові докази попри заперечення його адвокатів. 

Адвокати активіста наполягали на тому, що ці документи не можна долучати до цієї скарги через те, що суд першої інстанції виносив рішення без них, повідомляє Odessa.online

Захист Євгена Резвушкіна наполягав, що йому треба замінити утримання під вартою на домашній арешт.

«Всім відомо, що Євген здійснював господарську діяльність в Біляївці, в рамках якої і були отримані ці гроші. Однак ця можливість навіть не була розглянута в суді першої інстанції. Також суд обрав запобіжний захід без альтернативи застави, хоча за даним видом злочину повинен був його встановити. Вся справа сфабрикована з метою чинити тиск на Євгена, так як він займається публічною діяльністю», - заявив адвокат активіста Ілля Халдай.

Самого активіста не привезли на засідання через поганий, за словами адвокатів, стан здоров'я, ніби під час затримання йому пошкодили спину.

Нагадаємо, співробітники поліції затримали в Одесі керівника громадської організації після заяви підприємиці, що він вимагав в неї гроші.

У грудні 2018 року в Одесі напали на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Нападників затримали і виявилося, що двоє з них учасники організації, яку очолював Резвушкін.

У 2017 році Євгена Резвушкіна підозрювали у побитті керівника одного з управлінь міської ради. 

У 2016 році група невідомих атакувала в ніч на 26 квітня і знищила наметове містечко активістів і підприємців, які вимагали відставки мера Одеси Геннадія Труханова.

За словами активістки Алевтини Короткої, при побитті на розі площі знаходився тодішній лідер одеського "Автомайдану" Євген Резвушкін, який в цей час говорив по рації.

Поділитися