15 вересня 2021 р. 15:16

Антикорупційний суд знову відсторонив заступника директора порту «Південний»

Антикорупційний суд знову відсторонив заступника директора порту «Південний»

Вищий антикорупційний суд повторно відсторонив від посади першого заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Романа Інде, якого Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні понад 47 мільйонів гривень збитків держпідприємству.

Таке рішення 10 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, попередній строк відсторонення Інде від посади закінчився 27 серпня. Тому прокурор САП подав нове клопотання про відсторонення підозрюваного. Суддя його задовольнив.

«Відсторонити на строк дії ухвали підозрюваного (Романа Інде – ред.) від займаної посади першого заступника директора Державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний». Строк дії ухвали – до 27 жовтня 2021 року включно», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд до 27 серпня продовжив відсторонення від посади першого заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Романа Інде, якого підозрюють у завданні понад 47 мільйонів гривень збитків держпідприємству.

В червні Вищий антикорупційний суд до 11 серпня відсторонив від посади першого заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Південний» Романа Інде, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у завданні понад 47 мільйонів гривень збитків держпідприємству.

Напочатку січня Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 лютого тримання під вартою, але зменшив з 21 до 7,35 млн грн альтернативу застави для колишнього першого заступника директора державного підприємства «Морський торговельний порт "Південний"» Романа Інде, якого НАБУ та САП підозрюють у завданні понад 47 млн грн збитків держпідприємству.

До того слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту фінансовій директорці приватної компанії, яку разом з іншими особами підозрюють у завданні збитків ДП «Морський порт "Південний"». 

Вищий антикорупційний суд України відмовив у зміні запобіжного заходу підозрюваному у справі ДП «Морський торговельний порт "Південний"».

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство «Морський торговельний порт "Південний"» зазнало понад 47 мільйонів гривень збитків.  

В квітні 2019 року Кабінет міністрів України перейменував порт «Южний» і відтоді він офіційно називається «Південний». 

Поділитися