07 жовтня 2021 р. 21:01

Антикорупційний суд заочно заарештував Януковича

Антикорупційний суд заочно заарештував Януковича

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього президента-втікача Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я».

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

«У четвер, 7 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав колишньому четвертому Президенту України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Запобіжний захід був обраний за відсутності підозрюваного (in absentia). У випадку затримання цієї особи і не пізніше як через 48 годин з часу її доставки до місця кримінального провадження, суд розгляне за участі підозрюваного питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід в установленому законом порядку», - йдеться в повідомленні.

Експрезидент України підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 5 ст. 368, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 255 КК України.

У червні Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього президента України у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади.

Російська Федерація відмовляється екстрадувати колишнього президента Віктора Януковича, однак Україна не полишатиме спроб і надалі подаватиме запити на його екстрадицію. 

У лютому 2021 року Верховна Рада України затвердила заяву у зв’язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності, за що проголосували 295 народних обранців.  

У 2015 році інтерпол за зверненням України оголосив в розшук четвертого президента України Віктора Януковича і експрем'єра Миколи Азарова, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

Поділитися