24 березня 2021 р. 11:38

Антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду справи екснардепа Дубового

Антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду справи екснардепа Дубового

Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду кримінального провадження стосовно організатора заволодіння понад 92 млн грн бюджету Одеси колишнього народного депутата Олександра Дубового.

Таке рішення 22 березня ухвалив слідчий суддя, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження до 5 квітня 2021 року включно», – йдеться в рішенні.

Зокрема, у рішенні обмежити строк на ознайомлення з розслідуванням НАБУ адвокатам Дубового, його двоюрідного брата Олега Бабенка і ексдепутата Кілійської районної ради Одеської області Анатолія Коломійця.

Нагадаємо, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України у мотивувальній частині до своєї ухвали, якою скасувала виправдувальний вирок Одеському міському голові Геннадію Труханову та іншим фігурантам справи про придбання будівлі заводу «Краян» за завищеною ціною, пояснила повернення до розгляду кримінального провадження.

У листопаді 2020 року Вищий антикорупційний суд скасував арешт майна дружини колишнього народного депутата Олександра Дубового, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації заволодіння понад 92 мільйони гривень Одеської міської ради.

Вищий антикорупційний суд України відмовив колишньому нардепові Олександру Дубовому, підозрюваному у справі одеського заводу «Краян», у зменшені застави.

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду 27 квітня відмовив захиснику у зміні запобіжного заходу колишньому народному депутату Олександру Дубовому, підозрюваному у справі одеського заводу «Краян».

Раніше суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді застави у розмірі 15 мільйонів 765 тисяч гривень. 22 квітня Вищий антикорупційний суд України знову відмовив адвокатам екснардепа Олександра Дубового у зменшенні суми застави, внесеної ним у січні 2019 року.

У січні цього року детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили про підозру чотирьом громадянам в участі у схемі заволодіння 92 мільйонами гривень місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян»».

Новими підозрюваними виявилися колишній депутат Кілійської районної ради Анатолій Коломієць, депутат Одеської обласної ради Олег Бабєнко та колишній народний депутат Олександр Дубовийа також колишня помічниця міського голови Одеси, за часи, коли він був народним депутатом, Олена Попова. Зазначимо, що останню оголосили в міжнародний розшук.   

Поділитися