19 жовтня 2021 р. 16:17

Антикорупційний суд оштрафував двох обвинувачених у справі заводу «Краян»

Антикорупційний суд оштрафував двох обвинувачених у справі заводу «Краян»

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала неповажними причини неявки на судове засідання двох обвинувачених у справі заводу «Краян» та наклала на них грошове стягнення – по 4 тисячі 758 гривень з кожного.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Засідання мало відбутися 12 жовтня 2021 року. Проте екскерівник департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор та його колишній заступник Володимир Радіонов не з’явилися на засідання, при цьому не повідомили суд про неможливість взяти в ньому участь та про причини свого неприбуття.

18 жовтня обвинувачені пояснили, що викликали таксі з готелю в Києві, однак воно приїхало «пізніше, ніж обіцяли», а потів потрапили у затори. Також на засідання не з'явилися адвокати адвокати Михайло Коротюк та Сергій Лисенко. Обидва повідомили, що на 11:30 мали справу в Ірпінському суді. Через них підготовче засідання в справі заводу «Краян» знову довелося відкласти. 

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення. Заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч. 1 ст. 392 КПК України.

Наступне судове засідання у цій справі заплановане на 9 листопада 2021 року.

Поділитися